Werk/Privé Balans

Digitale visionboard

Zo maak je een geweldige visionboard in Canva

Hi allemaal!

Hoe gaat het ermee? Hebben jullie mijn blogpost gelezen over een new year planning maken? Daarin heb ik het o.a. over het maken van een digitale visionboard.

Wij, mensen, lezen plaatjes en foto’s op een snellere manier dan tekst. En daarom is een visionboard enorm leuk om te maken.

Een visionboard is alles wat je wilt bereiken. Zoals je dromen, bucketlist, visie voor de toekomst. Maar ook je 2021 goede voornemens. Je kan ze allemaal makkelijk in een visionboard verwerken. En daarmee kan je elke keer erdoor herinneren welke richting je op wilt gaan. Dit geeft jou een doel en richting. En wanneer we bewust omgaan met de dingen die we graag willen (bereiken) dan zal je ook die kant op gaan in je dagelijkse stappen. Stap voor stap je dromen verwezelijken is iets wat ik noem:

“Let’s have Prosperity in life”

Maar we zitten nu in lock down vanwege de Covid-19 maatregelen. En om de juiste foto’s en plaatjes te vinden voor je visionboard, zal je ze moeten zoeken in tijdschriften, kranten of uitprinten van het internet. Wat weer tijdrovend kan zijn. Nou is het therapeutisch uitknippen van plaatjes en plakken ook wel een leuk klusje.
Alleen heb ik een makkelijkere manier om een vision board te maken. Ik heb een video gemaakt hoe je makkelijk een visionboard kan maken in Canva.

Canva

Canva is een programma waar je je creatieve zelve los kan laten gaan. Het heeft enorm veel mogelijkheden om bijv. content te maken voor je social media. Of ook presentaties te maken o.i.d. Canva heeft bizar veel mogelijkheden om mooie dingen te creëren. En zo ook de digitale visionboard.

Je kan nu ook je eigen versie maken van jouw visionboard. Zoals ik in het filmpje liet zien. Kan je je eigen kleuren, teksten toevoegen. Jouw eigen plaatjes. Maar je zou er zelfs een filmpje van kunnen maken. Stel dat je jouw visionboard levendig wilt maken, dan kan je ipv foto’s ook video’s toevoegen. Canva biedt ook een groot assortiment aan stockfoto’s en video’s aan. Hiermee zou je zelfs jouw eigen muziek eronder kunnen plaatsen of misschien wil je wel jouw eigen voicenote eronder plaatsen. Laat je creativiteit helemaal los in de mogelijkheid van het bouwen van jouw eigen amazing visionboard!

Mijn Digitale Visionboard template:

Als je hem graag wilt dan kan je hem GRATIS gebruiken in mijn Canva omgeving via deze link hieronder. Dan krijg je een kopie in jouw Canva account. Canva heeft een gratis account. Waar je ook enorm ver mee kan komen in het creeeren van jouw eigen mooie creaties. Heel veel plezier ermee!


Let’s have Prosperity in Life

LENORA | Lady Prosperity

One thought on “Digitale visionboard

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *